Teknolojinin buluştuğu okul

Hatay'da Serinyol Atatürk İlköğretim Okulu'nun tüm sınıfları teknoloji ile donatıldı.

Teknolojinin buluştuğu okul
Teknolojinin eğitimin hizmetine sunulduğu okulda başarı düzeyi de arttı. Okuldan Devlet Bursluluk Sınavı'nı 5 öğrenci kazandı, ayrıca bu sınavlarda Hatay derecesi de elde edildi. 6 öğrenci ise Anadolu liselerini kazanarak okullarının gururu oldu.

Her sınıfında klima, bilgisayar, güvenlik kamerası, ses sistemi, projeksiyon aleti, internet gibi teknolojinin en üst seviyede kullanıldığı Serinyol Atatürk ilköğretim Okulu'nda ayrıca temizlik ve hijyene de son derece önem veriliyor.

Tuvaletlerde tek kullanımlık kâğıt havluların bulundurulduğu okulda muhtemel bir domuz gribi vakasına karşı da tüm tedbirler alındı.

Okul idaresi sosyal ve sportif etkinliklere de büyük önem veriyor. Yetenekli öğrencilere gönüllü eğitimciler tarafından resim dersleri de veriliyor. Ayrıca satranç ve müzik kulübü bulunan okulda öğrenciler uzman öğretmenler tarafından eğitiliyor.

Spor alanında da başarıyı hedefleyen okulda, bu alanlarda da yenilikler göze çarpıyor. Basketbol ve voleybol sahaları, mini hentbol sahası, masa tenisi alanlarında eğitilen öğrenciler, istekleri doğrultusunda hafta sonları halkoyunları ekibine de katılabiliyor. Bu alanlarda da uzman eğitimciler tarafından eğitilen öğrenciler, gelecekte adından çok söz ettireceğe benziyor.

Serinyol Atatürk ilköğretim Okulu Müdür Vekili Acip Araman ve öğretmenlerden Funda Çıplak, “ Okulun böyle bir kimlik kazanmasında özel gayretlerinin büyük yeri olduğunu ve her okulda sadece bir sınıfta, bizim okulumuzda her sınıf teknoloji sınıfı haline geldi” şeklinde konuştular.