Söke Mustafa Kemal'i andı

Söke çeşitli etkinliklerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Sabah 08.30’dan itibaren hükümet meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma törenlerinde, saat olan 09.05’te yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edildi.
Hükümet Meydanında yapılan çelenk sunum törenine ilçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı İst. Kur. Alb. Mustafa Köseoğlu, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Cumhuriyet Baş Savcısı Gürmen İlhanoğu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.Turan Taşkaya, Meslek Yüksek Okul Müdürü Sabiha Işık, başta olmak üzere, daire amirleri ve okul müdürlerinin yanı sıra okulların öğrenci grupları katıldı.
Çenek sunum töreni sonrasında Efes Sinemasında gerçekleşen anma programına geçildi. Söke Lisesi tarafından hazırlanan anma programına bu yıl daha büyük ilgi olması dikkat çekti. Okul Müdürü Mustafa Uçkay Atatürk’ün ölümünün 71.yıl dönümü ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından yine Söke Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo büyük beğeni topladı. Söke Lisesi Edebiyat ve Müzik öğretmenlerince sahneye konulan ‘Atatürk’ü- Unutmamak’ adlı oratoryo ve koronun okuduğu Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirdiği etkinlikte zaman zaman izleyicilerin duygulanmaları dikkat çekti.