Güncel olaylarla ilgisi yok

Adalet Bakanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ö. Faruk Eminağaoğlu ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkındaki soruşturmayla ilgili olarak açıklama yaptı.

Adalet Bakanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkındaki soruşturmanın, mevzuatta yer alan ''yargı bağımsızlığı ilkeleri'' göz önünde bulundurularak gerçekleştirildiğini belirterek, soruşturmaların güncel olaylarla ilgisinin olmadığını bildirdi.

Türkiye genelinde adli ve idari yargıda bugün itibariyle 11 bin 206 hakim ve Cumhuriyet savcısının görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, Anayasa'nın 144. maddesi ile Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 82. maddesi uyarınca, hakimler ve savcılar hakkında inceleme ve soruşturma yapılmasının Adalet Bakanlığının iznine bağlı olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, Adalet Bakanı'nın bu inceleme ve soruşturmaları, adalet müfettişleri veya hakkında soruşturma yapılacak olandan daha kıdemli hakim veya savcılar aracılığı ile yaptırdığına işaret etti.