Erciş Mustafa Kemal'i andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 71. yıl dönümü dolayısıyla Erciş'te düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreninin ilki, Erciş Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Vekili Ayhan Kaya, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, askeri erkan, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütler temsilcileri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Atatürk'ün ebediyete ayrıldığı saat olan 09: 05 de sirenlerin çalmasıyla birlikte, iki dakikalık saygı duruşu, akabinde Atatürk Anıtı önünde bulunan Türk bayrağı görevli askerler tarafından yarıya indirildi. Erciş Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki anma programı sona erdi.
Erciş Sevim Kürüm Anadolu Lisesi tarafından saat 10.00 da Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) çok amaçlı salonunda yapılan anma programında ise Okul Müdürü İkram Keleş'in açılış konuşmasından sonra 108. Topçu Alay Komutanlığı'nda görevli Topçu Yüzbaşı Cem Özgürlük günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası Atatürk İlköğretim Okulu ile Sevim Kürüm Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, oratoryo gösterisi ile Atatürk'ü anlatan slayt gösterisi ve yine Atatürk'ün sevdiği türkü, şarkılar öğrenciler tarafından seslendirildi. Anma töreni kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle birlikte son buldu.