Darbecilere alkış tartışması

TBMM Genel Kurulunda, Demokratik Açılım konusunda genel görüşme önergesinin görüşmelerine başlandı.

Demokratik Açılım'ın görüşüleceği TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in çağrısı ile Atatürk'ün ölümünün 71'inci yıldönümü nedeniyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MHP'li Mehmet Şandır, MHP Grubu olarak ön görüşmenin 10 Kasım tarihinde yapılmasının sakıncalı olduğunu belirterek 12 Kasım'da yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Mehmet Şandır, “Görüşmeyi bugün değil, perşembe yapalım. Cumartesi, pazar da çalışalım yeter ki bugün bu görüşmeyi yapmayalım. Bu arada Sayın Meclis Başkanı'nın tavrını da eleştiriyorum Meclis Başkanı bu tip durumlarda insiyatif almalıydı. Biz Mehmet Ali Şahin'den sadece bunu talep ediyoruz. Tüm sözlerimi geri almaya hazırım. Kaldı ki siz bu görüşmenin ön görüşmesini yapmaktan vazgeçiniz. Yoksa sizlere daha ağır sözlerle ithamlarda bulunacağım" diye konuştu.

ŞAHİN'DEN ELEŞTİRİLERE CEVAP


Şandır'ın eleştirilerine cevap veren Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Genel Kurul'un verdiği karar gereği yapılan bu ön görüşmeyi değiştirecek yetkiye sahip değilim" dedi.

AKP'Lİ DOĞAN'DAN SERT SÖZLER


MHP'nin danışma kurulu önerisi aleyhinde AK Parti adına Kahramanmaraş Milletvekili Hamdi Doğan söz aldı.

Doğan, MHP'lilerin gereksiz yere önergeler vererek engelleme yaptıklarını ifade etti. Doğan kendisine tepki gösteren muhalefet partisi milletvekillerine Victor Hugo'nun "bağırmayın, susun ve dinleyin" sözleriyle cevap verdi.

Doğan, “Hem Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor diyeceksiniz hem de yas günü diyeceksiniz. Bu projenin adı "Milli Projesiyse" bugün yapılmayacaksa ne zaman yapılacak. Atatürk bir yas tutma değildir. Atatürkçülük teröristi dağdan indirmektir. Atatürkçülük çözümsüzlüğü besleyen paradigaları ortadan kaldırmaktır. Siz ‘istemezük’ten başka ne bilirsiniz ki. Yapmadınız yaptırmadınız. Darbeleri alkışladınız.


DARBECİLERİ ALKIŞLAYAN DERKEN KİMİ KAST ETTİ?


CHP'li Kemal Anadol, Hamdi Doğan'ın "darbecilere alkış tuttunuz" sözünü kime söylediğini açıklamasını istedi. Doğan da ben burada herhangi bir siyasi parti grubunu kast etmedim Özellikle MHP'yi hiç kast etmedim. Ama bu ülkede e-muhtırayı alkışlayan, 28 Şubat'a destek veren siyasetçiler olduğu kesin diyerek tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.