Bozdağ, eleştirilere cevap verdi

Ak Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Meclis'in 10 Kasım tarihinde çalışması ile ilgili CHP ve MHP'nin eleştirilerine cevap verdi.

Bozdağ, " Bu Meclis Gazi Meclis. Düşman askeri Ankara yakınların geldiği zaman bile bu Meclis çalıştı. Atatürk'ün naaşı bile kaldırılmamışken 11.11.1938'de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak İsmet İnönü'yü seçti. Çünkü bu devletin geleceği için cumhurbaşkanlığı makamının boş kalmaması önemliydi. 10 Kasımlar'da yıllara göre baktığımızda TBMM çalışmıştır. Kimse o zaman dememiştir ki bugün 10 Kasım bugün bu ülkenin şu sorunu bu sorunu konuşulmaz dememiştir” dedi.

Demokratik Açılım konusuyla ilgili olarak Bozdağ, “Terör bu ülkenin 25 yıllık sorunu. Hiç bir hükümet bu sorunu çözelim kaldıralım demedi. Bu ülke bu uğurda nice değerlerini yitirdi. Bu meseleyi bugün konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız. Kanın durmasını kardeşliğimizi konuşalım demek bu Atatürk'e azap vermez Atatürk'ün ruhunu hoşnut eder. Güçlü bir Türkiye'yi nasıl yaratırız diye tartışırsak bundan Atatürk rahatsız olmaz.Bugün burada herkes dağarcığında ne var bunu konuşacağız. Terör sorununun çözümü ne bugün bunu konuşacağız. Hepinizin katkı vermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.