Başbuğ görevden alınacak mı?

Başbakan Erdoğan,ın Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u görevden alma kosunda kibar bir dille uyardığı yorumları yapıldı.

Erdoğan'ın "Islak imazlı belge" için gereken yapılmalı sözleri, Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u  kibar bir dille uyardığı yorumlarının yapılmasına neden oldu.
 
Demokrasiye Müdahele Eylem Planı’nın Ergenekon savcılarına ulaşmasının ardından başlayan “Başbakan Genelkurmay Başkanı’nı görevden alacak mı?” tartışmaları için Başbakan Erdoğan’ın TRT 1 ekranlarından verdiği cevap siyasetçiler ve hukukçular tarafından değerlendirildi.

‘KİBARCA UYARDI’

FİKRİ SAĞLAR (Eski Bakan): Genelkurmay Başkanı YAŞ kararı ile belirlense de Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile göreve gelir. Görevden alınmasında da aynı prosedür işler. Belge ile kaynaklanan süreçte İlker?Başbuğ’un gereğini yapmadığı konusunda Başbakan’ın kızgınlığı var. Bunun sonucunda prosedürü hatırlatarak kibarca ‘gereğini yapmazsan seni görevden alırım’ dedi.

ASKERİ İDARİ?MAHKEMEYE

ÜMİT KARDAŞ (Emekli Askeri Hakim Albay): Başbakan’ın Başbuğ’un sözlerine atıf yaparak cuntanın TSK’da barınamayacağını söylemesi çok safiyane bir söylem. Birbirimizi ikna ederek konuşalım, görüşelim anlaşıyla bu iş olmaz. Herkes bunu nasıl atlatırız çabası içinde. Başbakan görevden alınma konusunda ‘alırız ama askeri yargıya gider’ diyor. Bu idari işlem olacak, askeri idari mahkemesine gidecek. O da sorunlu bir iş.