Siirt'te okullara yağmur tatili!

Siirt'te aşırı yağışlardan dolayı okulların yarın bir günlüğüne tatil edildiği bildirildi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, yaptığı açıklamada, bugünkü aşırı yağışlardan ve Meteorolojinin yağışların yarın da devam edeceğini belirtmesi üzerine, merkez ve merkeze bağlı taşımalı eğitim yapan okulların yarın tatil edildiğini belirtti.

Alınan bilgiye göre, şimdiye kadar ilde 150 kadar ev ve işyeri su baskınına uğradı. Aşırı yağışlardan dolayı mahsur kalan aileler polis panzerleri, kepçe ve greyderler yardımıyla kurtarıldı. İldeki aşırı yağışlardan meydana gelen su baskınlarında can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi. Eruh ilçesi Bağgöze köyünde ise ağılı basan su 30 hayvanın telef olmasına yol açtı.

Ayrıca, aşırı yağışlardan dolayı Siirt Valiliği tarafından oluşturulan kriz masasının başında yer alan Vali Yardımcısı Hamdi Öncü, gelişmelerle ilgili bilgilendirdi. Öncü, Eruh yolunun aşırı yağışlardan kapandığını, açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü, il merkezinde Evren mahallesinde dere kenarında bulunan evlerin boşaltılması için polis tarafından oluşturulan ekiplere anons edildiğini belirtti.

Vali Yardımcısı Hamdi Öncü, Bayındırlık Müdürlüğü tarafından komisyon oluşturulduğunu ifade ederek, yağışların yol açtığı zararın tespiti için çalışmaların yapılacağını bildirdi.