Fırat: Darbe mektupları da aynı elden

Dengir Fırat, ıslak imzalı belge ile sarı kız ve ay ışığı darbe planlarını anlatan ihbar mektubunun aynı kişi tarafından yazılmış olabileceğini ileri sürdü.

AK Parti Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ıslak imzalı belge ve sarı kız- ay ışığı darbe planlarını ihbar eden kişinin aynı olabileceğini söyledi.Fırat, "ben iki ihbar mektubunu da okudum çok büyük benzerlikler var aynı elden yazılmış gibi" dedi.

Fırat, Limak Holding’in Patronu Nihat Özdemir’in davetlisi olarak Sabiha Gökçen Havalimanı açılışına katılmak üzere İstanbul’a giderken uçakta konuştu. Fırat şunları söyledi:

O İHBAR MEKTUBUNU YAZAN DAHA ÖNCE DARBELERİ HABER VEREN BİR MEKTUP GÖNDERMİŞ

“Ben Ak Parti yönetimindeyken bana ve bazı arkadaşlarıma, üst düzey komutanlardan bazılarının TSK içinde Sarıkız ve Ayışığı darbelerini planladıklarını haber veren isimsiz bir ihbar mektubu gönderilmişti. Şimdi, gündemde Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının da olduğu bu ihbar mektubu var. Dikkatlice okudum. Önceki ile karşılaştırdım. Bana bir kaç yıl önce gönderilen mektuptaki üslup ve yazılım tarzı ile dikkat çekici benzerlikler içeriyor. Neredeyse aynı el tarafından kaleme alınmış gibi. Bu çok dikkat çekici. Bağımsız ve tarafsız yargının sürdürdüğü soruşturmanın kesin sonucunun beklenmesı gerekli. Ancak, ıslak imzalı bir belge de ortada. Bunu da gözardı etmek mümkün değil.”

ÇİÇEK DE GEREKİRSE İFADE VERECEK

Savunma Bakanı Vecdi Gönül de hem TSK’nın hem de sivil savcılığın oldukça titiz bir soruşturma yürüttüğünü belirterek, şunları anlattı: “Kimse merak etmesin gerçek neyse ortaya çıkar. Silahlı kuvvetlerimiz ve savcılıklarımız bu olayı aydınlatacaktır. Adı geçen Albay Dursun Çiçek de ifade vermesi gerekiyorsa adliyeye gelecektir. Daha önce de verdi. Bunda endişe edilecek ya da abartılacak bir şey yok. Onemli olan kurumlarımızın bu süreçte yıpratılmaması.”