80 TL için öz kızını reddetti.

Balıkesir Bandırma'da 13 yıl önce evlendiği eşinden boşanan M.E.İ. 80 TL'lik nafaka parasını ödememek için öz kızını reddetti.

80 TL için öz kızını reddetti.
M.E.İ özel bir poliklinikten aldığı sağlık raporu ile spermleri'nin yüzde 95'inin ölü olduğunu belirtti. Çocuğun babasının kendisinin olmadığını dile getiren M.E.İ, Aile Mahkemsi'ne dava açtı.

Bandırma'da özel bir şirkete memur olarak çalışan M.E.İ. 13 yıl önce eşinden boşanan 1 kız çocuğu annesi F.İ. ile evlendi. Çiftin 1 yıl sonra kız çocukları dünyaya geldi. Eşinden fuhuş yaptığını düşündüğü arkadaşlarıyla ilişkisini kesmesini isteyen M.E.İ., “Ben senden vazgeçerim, arkadaşlarımdan geçmem” sözleri üzerine aralarında şiddetli geçimsizlik başladı. Tartışmalar üzerine F.İ.'nin açtığı dava sonucu çift, geçen Ocak ayında boşandı. Mahkeme M.E.İ.'in kızı için ayda 80 TL nafaka ödemesine karar verdi.

Nafaka ödemek istemeyen M.E.İ., özel bir klinikten aldığı raporla spermlerinin yüzde 95 oranında ölü olduğunu ve kızının gerçek babasının kendisi olmayacağını öne sürerek, Bandırma Aile Mahkemesi'ne babalığın tespiti için dava açtı. Aldığı raporu mahkemeye kanıt olarak veren M.E.İ., “Ben eşimden şüpheleniyordum. Bunu paylaşamıyordum. Boşanma davasından sonra nafaka vermem istenince gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Dünyaya gelen çocuğun gerçekten babası ben isem ona sahip çıkarım. Aksi halde olmayan kızım için nafaka ödemek istemiyorum” dedi.

M.E.İ.'nin kızının gerçek babası olmadığını öne sürdüğü davayla ilgili duruşmaya Kasım ayında başlanacak.