Deniz görmek için evden kaçtılar

Başkentte 2 gündür kayıp olan 5 çocuk, Antalya'da bulundu.Hayatlarında hiç deniz görmeyen çocukların denize girmek için Antalya'ya kaçtıkları ortaya çıktı.

Ankara'nın Mamak İlçesi'ne bağlı gecekondu semtlerinden Dostlar Mahallesi'nde arkadaş ve akraba olan A.E.G. (15), E.K., (15), H.G., (13), S.S. (15) ve İ.B.(16) isimli 5 çocuktan 2 gündür haber alınamayınca aileleri polise başvurdu.

Kayseri'de 3 çocuğun Ramazan Bayramı'nda kaybolmasının ardından Ankara'da aynı türden bir olayın yaşandığı düşüncesiyle çocukların bulunması için polis ve aileler seferber oldu. Polisin ve ailelerin yaptıkları arama çalışmaları sonucunda çocuklardan S.S.'nin Antalya'daki halasının yanında olduğu tespit edildi. Çocuğun alınan ifadesi sonucunda diğer çocukların da Antalya'da oldukları belirlendi.

2 gündür oğlu A.E.G'den haber alamayan anne Türkan Geçkin, Antalya'ya giden eşinden telefonla bilgi aldı. Antalya'ya yeni indiğini söyleyen baba, henüz çocuğunu görmediğini ancak durumlarının iyi olduğunu söyledi. H.G.'nin annesi Sakine Geçkin ise, çocuğunun herhangi bir probleminin olmadığını ifade ederek, diğer arkadaşlarına uyduğunu söyledi. S.S.'nin annesi Özlem Sınıroğlu da, çocuklarının denize girmek ve gezmek için Antalya'ya gittiğini öğrendiklerini kaydetti.

Çocukların ailelerine teslim edilmesinin ardından yarın Ankara'ya dönecekleri öğrenildi.