Davutoğlu'ndan Azerbaycan'a mesaj

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Hollanda'da Azerbaycan'a önemli bir mesaj gönderdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen'in davetlisi olarak bu ülkeye yaptığı bir günlük çalışma ziyaretini tamamladı. Davutoğlu, Ermenistan ile başlayan ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde, kesin şekilde Azerbaycan'ın haklarına zarar verecek hiçbir çalışma içinde olmayacaklarını bildirdi.

Davutoğlu'nun, Lahey'de Hollandalı meslektaşıyla görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Davutoğlu, Hollandalı yetkililerle "çok yapıcı ve yararlı" görüşmeler yaptıklarını belirterek, iki ülke arasında hiçbir siyasi sorun bulunmadığına dikkati çekti ve ekonomik ilişkileri daha da ileriye götürebilmek açısından önemli adımlar attıklarını anlattı.

Davutoğlu, iki ülke arasında "mevcut son derece iyi" ilişkilerin bugün yapılan konferans çalışmalarıyla daha da ileriye gideceğine inandığını kaydetti.

HOLLANDA'NIN AB DESTEĞİ SÜRÜYOR

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, Türkiye'nin AB müzakere süreci, bölgesel ve öteki uluslararası sorunları da ele aldıklarını anlatan Davutoğlu, birçok konuda görüş birliği içinde olduklarını ve Hollanda'nın Türkiye'nin AB'ye tam üye olması konusunda verdiği desteği sürdürdüğünü ifade etti.

Davutoğlu, görüşmelerde Kıbrıs konusundaki gelişmelerin de ele alındığını ve Kıbrıs sorununun Türkiye'nin AB ile üyelik sürecini doğrudan etkileyecek bir konu olmadığı konusunda görüş birliği içinde bulunduklarını söyledi.

ERMENİSTAN

Türkiye'nin bölgesinde barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik komşularıyla sürdürdüğü "yakınlaşma ve ilişkileri geliştirme" politikasının da görüşmelerde gündeme geldiğini anlatan Davutoğlu, Ermenistan ile başlatılan yakınlaşmanın Hollanda'dan destek gördüğünü söyledi. Davutoğlu, Ermenistan ile başlatılan ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde kesinlikle Azarbeycan'ın haklarına zarar verecek bir çalışma içinde olmayacaklarını söyledi. Davutoğlu, Ermenistan ve Türkiye ulusal futbol takımlarının Çarşamba günü yapacakları karşılaşma öncesi imzalanan protokoller ile ilgili yeni bir gelişme beklenip beklenmediğine ilişkin soruya "göreceksiniz, göreceksiniz" demekle yetindi.