Market ırkçılığı...

Ankara'nın ünlü alışveriş merkezi Armada, eski model araçları otoparka almıyor.

Türkiye her alanda demokratik açılımı konuşurken, Ankara’da ‘marka ırkçılığı’ ortaya çıktı. Ankara’nın ünlü alışveriş merkezi Armada yönetimi, ‘elit müşteriler istemiyor’ diyerek eski model otomobillere görünür yerlerde park yasağı getirdi.

ESKİ MODEL DİYE OTOPARKA ALMADILAR

İddiaya göre, görüntü kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle getirilen yasak, 29 Eylül’de alışveriş merkezindeki işyerine gelen Çetin Çelikel’in Doğan marka aracı otoparka alınmayınca ortaya çıktı. Çelikel olayı şöyle anlattı; “Arabamı personeli olduğum Armada açık otoparkına park etmek istedim. Ancak iki güvenlik görevlisi, aracımın eski model olduğu için park edemeyeceğimi belirterek, yan taraftaki diğer alışveriş merkezinin otoparkına yönlendirdi.”

IRKÇI POLİTİKADAN FARKLI DEĞİL

Uygulamaya, Çelikel’in çalıştığı kurum sert tepki gösterdi ve bunun ırkçılıktan farksız olduğu vurgulanan dilekçeyi Armada yönetimine iletti. Sözkonusu dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Konu, bir yanlış anlama olabileceği düşüncesiyle yönetiminize intikal ettirilmiştir. Ancak bu tutumun yönetiminizin bir politikası olduğu müşahede edilmiştir. Sosyal statüye göre açık otoparkınızda yer tahsisini, ırkçı bir politikadan farklı görmüyoruz.”  Dilekçede ayrıca Çelikel’den özür dilenmesi istendi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ YASAĞI SAVUNDU

Ancak yasağı savunan alışveriş merkezi yönetiminden “Bu yeni bir uygulama. Bugünden sonra bu uygulamaya devam edilecek. LPG’li ve eski markalı araçlara park yasağı getirdik” yanıtı geldi. Kendisinden özür dilenmesini bekleyen Çelikel ise, “Açık otoparkta, LPG’li araçlara park yasağı getirilmesi tamamen bahane. Aynı otoparka pek çok son model LPG’li araç park ediliyor” diye konuştu.