Hindistan'da can pazarı: 250 ölü

Hindistan'ın Güney eyaletleri Karnataka, Kerala, Andhra Pradesh ve Tamil Nadu'da geçtiğimiz hafta boyunca yağan yağmurlarda ölenlerin sayısının 250'ye yükseldiği bildirildi. Şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin yüz binlerce insanı da evsiz bıraktığı belirtildi.

Hindistan'da can pazarı: 250 ölü
Ölenlerin çoğunun yağmur ve çamur sellerinin en çok vurduğu Karnataka ve Andhra Pradeş eyaletinden olduğu ifade edildi. Hindistan'ın güneyini vuran ve bir haftadır devam eden yağmurlar yüzünden 2,5 milyon kişi evsiz kaldı. Sellerin ülke ekonomisine de zarar verdiği belirtilirken, birçok kişinin geçici kamplara sığındığı kaydedildi.

Andhra Pradeş eyaleti Yardım Bakanı Prasada Rao, "Bu, ülkede son 100 yılda görülen en kötü sel felaketidir" dedi.

Karnataka eyaleti doğal felaketlerden sorumlu Bakanı Basavaraj Bommai, bütün eyaletin sellerden ve çamurdan büyük zarar gördüğünü dile getirdi. Bommai, sellerin oluşturduğu çamur deryasının birçok ölüme sebep olduğu gibi özellikle pamuk tarlaları olmak üzere ekili alanları da vurduğunu sözlerine ekledi.

Yetkililer hala sellerin vurduğu bölgede 5 bin kişinin kurtarılmayı beklediği ve birçoğunun da kayıp olduğunu, bu yüzden ölü sayısını daha da artabileceğini dile getirdi. Andhra Pradesh'in Kurnool bölgesinden 40 bin çiftçinin kurtarıldığını belirten doğal afet kurtarma timi Başkanı Dinesh Kumar, kurtarılmayı bekleyen daha çok köylünün bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bölgedeki kurtarma çalışmalarına Hint ordusu havadan ve karadan destek verirken, Kızıl Haç yardım örgütü de yiyecek, sağlık ve battaniye yardımında bulunuyor.