IMF ile anlaşma yok

Bakan Babacan, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) önerilerine güvenemedikleri için yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

IMF ile anlaşma yok
Ali Babacan, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları çerçevesinde düzenlenen, "Gelişen Avrupa ve Orta Asya'da Kriz, Büyüme ve Yapısal Reformlar" başlıklı semire katıldı. Seminerde konuşan Babacan, Türkiye'nin Orta Vadeli Mali Programı'nı (OVP) IMF'ye gönderdiğini ve fonun görüşünü beklediğini belirterek "Bu, IMF finansmanı düşünülerek hazırlanmış bir program değil" dedi. IMF ile bir anlaşma olması halinde gelecek finansmanın yüksek seviyelerde seyreden işsizliği aşağı çekmek için kullanılacağını anlatan Babacan, IMF önerilerine güvenemedikleri için anlaşma sağlanamadığını söyledi.
"Ekonominin 2009'un son çeyreğinde büyümeye başlamasını bekliyoruz. Ancak bu olmazsa kesin büyümeyi 2010'un ilk çeyreğinde göreceğiz" diyen Babacan, son dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demeçlerinin ardından bağımsızlığı yeniden tartışma konusu haline gelen Merkez Bankası'nın ise kriz döneminde çok başarılı bir yönetim gösterdiğini ifade etti.