Dayak sokakta başladı

Engin Çeber'le birlikte gözaltına alınan Aysu Bakkal savcının kapısında bile dayak yediklerini söyledi.

İ28 Eylül 2008’de İstanbul’da Yürüyüş Dergisi sattığı gerekçesiyle tutuklanıp gönderildiği Metris Cezaevi’nde gardiyanların dayağı sonucu ölen Engin Çeber’le birlikte gözaltına alınan Aysu Bakkal, önceki gün NTV’de yayınlanan karakol görüntülerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Bakkal şu iddialarda bulundu:

‘DAYAK SOKAKTA BAŞLADI’

Dayak, ilk gözaltına alındığımız sırada yani sokakta başladı. Polis arabasında devam etti. Sarıyer Muhsin Bodur Karakolu’na götürüldük. Nezarete ve lavaboya götürüldüğümüz sırada dayak yedik.

‘İFTARI SİZİNLE AÇIYORUZ’

Daha sonra Sarıyer Asayiş Şube’ye götürüldük. Bir polis el kamerası ile bizi kaydetmeye başladı. Ancak dayak attıkları zaman kamera kapatılıyordu. Sürekli tekme, tokat, kalın sopalar ve Engin Çeber’in kemeriyle dayak yedik. Çeber’in kafasına tekmelerle vuruldu. Bu yüzden bizden daha bitkin durumdaydı. Ramazan’dı. Polisler iftara giderken ’İftarımızı sizinle açıyoruz’ dediler. Sadece yemek yedikleri sürede dayak yemedik.

SAVCI KAPISINDA DAYAK
Sarıyer Adliyesi’ne götürüldük. Ben ifade verirken Engin Çeber, Özgür Karakaya ve Cihan Gür savcının kapısında bile dayak yediler.