Abdullah Öcalan'ı asacağım!

MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Bahçeli'ye “Çocuklarımıza Azrail olan Öcalan'ın ipi elimdedir, aramdaki tek engel sensin, çekileceksin” diye seslendi.

MHP Genel başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ‘memleketin elden gittiği bir süreçte’ meydanlarda milleti aydınlatmak yerine delege avcılığı yapmakla suçladı. “Delege avcılığı” yapan birisinin Türk’ün lideri olamayacağını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

“Birileri Kürt Açılımı yapıyor, sen delege peşinde geziyorsun. Delegeyi ve içinden çıkamadığın o odayı bırak, meydanlara çık ve Türk Açılımı yap. Sen meydanlara çıkana kadar atı alan Üsküdar’ı geçiyor.

Amerika ve İsrail memleketi soyuyor, senin de sesin çıkmıyor. Sonra da bağırıp duruyorsun. 50 yıl dağa çıkarız, bu millet eşkıya da mı dağa çıkarıyorsun? Kendin Erciyes’e çıkamazsın. Bir evladın sorumluluğu nedir biliyor musun? Milletin evladını dağa çağırıyorsun? 20 yaşına kadar bir evlat nasıl büyütülür bilir misiniz? Bilemezsiniz sayın Bahçeli, bu nedenle bu milletin çektiği acıları da anlayamazsınız.

Bu nedenle 50 yıl dağda gezeriz demesi kolay size. Dağlar da gezmeyeceğiz. Siyaset yapacağız. Biz eşkıya değiliz.”

-“367’Yİ BULDUĞUM GÜN ÖCALAN’I DİYARBAKIR’IN ORTA YERİNDE ASACAĞIM”-

367 sayısını bulduğu gün AİHM’i bahane edip idamı ertelemeyeceğini ve Öcalan’ı Diyarbakır’ın orta yerinde asacağı'nı belirten Yılmaz “Hiç bir DTP Milletvekili ben Genel başkan olduğumda ne benimle ne gurubumdan bir milletvekili ile Öcalan’ın idamına onay verinceye kadar göz göze dahi gelemez. Onu lider kabul edenlerle tokalaşmak bir yana en ağır yargı yolunu açacağım.

Doğuda ki Kamu arazilerinden ciddi manada işlenebilir arazileri satış yasağı getirerek kullanımını şehit ailelerine transfer edeceğim. Çocuklarımıza Azrail olan Öcalan’ın ipi elimdedir. Aramdaki tek engel sensin. Çekileceksin. Öcalan evlatlarımızın yıllarca Azrail’i olup genç bedenlerini yere düşürmüştür. Bu milletin bu caniyi asma gibi bir sorumluluğu vardır" dedi.