Ruslar bir Türk firması daha aldı

Rusların en büyük petrol devi Lukoil, Türkiye'de bulunan 700 petrol istasyonun daha sahibi oldu.

Dev petrol şirketi Lukoil, Türk şirketi olan Akpet'e son taksit borcunuda ödeyerek şirketin tüm hisselerini eline geçirmiş oldu. 
Lukoil'in yaptığı son ödeme ile Türkiye’de bulunan Akpet şirketine ait 700 benzin istasyonu da şirketin Türkiye'de bulunan yan kuruluşu olan Lukoil Eurasia Petrol A.Ş.’ye geçtiği belirtildi.

Lukoil Eurasia Petrol A.Ş. geçen yılın kasım ayında imzalanan anlaşmaya göre 555 milyon Dola'ra Türk şirketi Akpet'in tüm hisselerini satın almıştı. Yapılan anlaşma gereği ödeme faizsiz olarak 3 taksite bölünmüş, 250 milyon Dolar geçen yıl 24 Kasım'da, 150 milyon Dolar'lık ikinci taksit bu yılın 30 Nisan tarihinde ödenmişti. Son olarak birkaç gün önce Akpet’e ödenen 155 milyon Dolar'lık son taksitle beraber Lukoil borcun tamamını bitirerek şirketin tümüne sahip oldu.

Lukoil tarafından satın alınan Akpet şirketinin aynı zamanda 300 bin metreküpten fazla kapasiteye sahip terminal işletmesi ve motor yağı üretim ve paketleme fabrikası da bulunuyor. Şuan itibariyle Rus Lukoil şirketinin Türkiye’deki benzin istasyonları sayısı 750’ye ulaşmış oldu.