Şili'ye traktör ihracatı

Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makinaları AŞ, Çerkezköy'de ürettiği Hattat marka traktörleri Şili'ye de ihraç etmeye başladı. Şirket'in yüzde 100 yerli imal ettiği traktörler, daha önce Irak ve Polonya'ya satılmaya başlanmıştı.

Şili'de Truckway Ltd. ile yaptığı anlaşmayı, 'küçük başlangıçlar' olarak değerlendiren Hattat Tarım Makineleri'nin yetkilileri, böyle küçük adımlarla ilerleyen zamanlarda tamamı yerli imalat olan söz konusu traktörleri, bütün dünyaya göndermeye başlayacaklarını ifade ediyor. Şirketin ticari genel müdür yardımcısı Uygar Uşar, "Bir Türk firması olarak yapmış olduğumuz ihracatlar büyük önem taşımaktadır. Yüzde 100 Türk üretimi olan Hattat traktörlerin Polonya ve Şili'ye olan ihracatları şirketimizin hedeflerine büyük bir hızla ulaştığını göstermenin yanı sıra aynı zamanda da global alanda ülkemizin tanıtımına ve gücünü göstermesine katkı sağlamaktadır." dedi.

Şili'ye yapılan ihracatın devam edeceğini belirten Uşar, şirket olarak dünya çapında da iddialı olduklarını ifade ederek, 2010 yılında satışların üçte birinin yurt dışına yapılacağını dile getirdi