'Cübbeli tam bir şarlatandır'

Nagehan Alçı ve Pelin Batu'nun HABERTÜRK'te yayınlanmaya başlayan programları Sınırsız ilk bölümünde Ali Rıza Demircan, huri konusunda kızdı ve Cübbeli'yi topa tuttu.

Nagehan Alçı ve Pelin Batu'nun HABERTÜRK'te yayınlanmaya başlayan programları Sınırsız ilk bölümünde din adamları arasındaki tartışmanın da fitilini ateşledi. Sınırsız'ın konuğu olan İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, kitabında yazdığı cennette giren erkeklere verilecek hurilerin cinsel partner olmayacağına yönelik Cübbeli Ahmet Hoca'nın eleştirilerine çok sert tepki göstererek "Bu adam tam bir şarlatandır" dedi.

Demircan, hurilerin ve vildanların asistanlar, sekreterler gibi yardımcılar olduğunu söylerek şunları anlattı: "Benim kaderim İslam dışı gelenekleri parçalamak oldu. İki türlü cennet hizmetçisi var. Bunlardan bir tanesi genç erkek görünümlü Vildan, diğeri genç kadın görünümlü aslında cinsiyeti olmayan Huriler. Bunlar kadınlara da erkeklere de verilecek asistanlar, sekreterler konumundalar. Cinsel partnerler sadece bizim dünyadaki eşlerimiz veya eşlerimiz cennete giremeyecekse cennete girecek bakire veya dul kadınlardır. Bu adam (Cübbeli Ahmet Hoca) tam bir şarlatandır. Bunu da suçlamıyorum. Teke Tek'te yaptığımız programdan sonra bu zat tam bir ahlaksızlık sergileyerek aleyhime bir konuşma yaptı. Ona 2 sayfalık bir mektup gönderdim, bir büyük olarak. Onu ahlakiliğe davet ettim, iftiralardan sakındırdım. Ona 25 sayfalık huriler konusunda yaptığım bir çalışmayı da gönderdim. Ama o olgunluk nerede. Bu zat gibi nice nice insan yanıldı. İnanın 1000 yıllık bir yanlışı tashih ettik. Bizim cennette partnerlerimiz olacak kadınlar inançları ve amelleri ile cennete gireceklerdir."

EŞCİNSELLİK

Ali Rıza Demircan, eşcinsellik ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Eşcinselliğin haram olduğunu kaydeden Demircan, bu konuda psikiyatristlerin yaklaşımlarını da bir öğrencinin kendisine gönderdiği mektubu örnek gösterek eleştirdi: Bana bir öğrenci 6 sayfa mektrup yazdı. "Bende bu eğilimler var, haram olduğunu biliyorum. Cerrahpaşa'da bu konuyla ilgili bir alan var, müracaat ettim. (İnsanlığın onda biri eşcinsel bir de sen olsan ne olur) dediler."

Her insanda eşcinsel eğilimlerin görülebileceğini kaydeden Demircan, eşcinselliğe neden olabilecek etkenleri de şöyle sıraladı: Yurtlar, erkek çocuklarının ya da kız çocuklarının bir arada yatırılması, hamamlar...

İDAM CEZASINI KALDIRMAK İNSANLIĞA AYKIRI

Demircan idam cezası ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

"İnsanlığın en ilkel taraflarından biri idam cezasını kaldırmaktır. Bu insanlığa aykırıdır. Açık ve seçik olarak söylüyorum. Ölüm cezasının verileceği tek suç, kasıtla insan ölüdürmektir. Ancak bu da tek yönlü değildir. İki alternatif daha var. Öldürülen kişilerin varisleri çağrılır. Onlar idam isterlerse idam uygulanır. Hepsi ya da bir bölümü istemezse idam düşer. Şu adaleti görüyor musunuz? Bir terörist herkesi katledecek 20 sene vereceksiniz, ömür boyu da topluma baktıracaksınız!"

İŞTE O ANLAR :