AK Parti 3. Olağan Kongresi başladı

AK Parti 3. Olağan Kongresi'ni ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleştiriyor.

AK Parti kongreye, aralarında KKTC Başbakanı'nın da bulunduğu 63 ülkenin siyasi temsilcilerini davet etti. 1473 delegenin katılacağı kongrede eski milletvekillerine de “Onur Üyeliği” verilecek. Kongreye 81 ilin kadın ve gençlik kollarından, 162 AK Partili genç yöresel kıyafetlerle katılacak.

Parti 3. Olağan Kongresi saat 10.00'da başladı. Kongrede, yoklama ve açılışın ardından divan oluşturulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, isteğe bağlı olarak yurt dışından gelen konuklar konuşma yapacak.

Kongreye, aralarında başbakanların bulunduğu 80 kadar yabancı konuğun katılması bekleniyor. AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde daha sonra Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partililere seslenecek.

KKTC MECLİSİ DE KONGREDE OLACAK

Bu arada KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Demokrat Parti (DP), Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) başkan ve yetkilileri, AK Parti'nin 3. Olağan Kongresi'ne konuk olarak katılmak üzere Ankara'ya gitti.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu'nun yanı sıra CTP Genel Başkanı Serdar Denktaş, ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve berberindeki parti yetkilileri yarın Ankara'da yapılacak kongreye katılacak.

KONGREDE NELER ELE ALINACAK?

Kongrede Kürt açılımıyla ilgili bir de bildiri yayımlanacak. Metinle ilgili hazırlık yapmak üzere komisyon kuruldu.

Komisyonda , İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Başbakan'ın Danışmanı Ömer Çelik yer alıyor.

Komisyon, açılım konusundaki ilkeleri, partinin yakalaşımını kaleme alacak.

Bu metin, kongre çalışması sırasında delegelere sunulacak. Böylece parti tabanından da açılıma destek alınmış olacak.

AK Parti'nin açılıma yaklaşımı, kongrede ana slogan olarak seçilen "Biz birlikte Türkiye'yiz" ifadesi ile de ortaya konacak.