Yanağından öptü ama affetti

Samsun'da bir apartmanda kapıcılık yapan 24 yaşındaki Fedai Karamuk, 14 yaşındaki F.D'yi yanağından öperek taciz ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanıyordu. Duruşmada hazır bulunan F.D ise mahkemede şikayetci olduğu Karamuk'tan duruşmada şikayetinden vazgeçti.

Mahkeme F.D’nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için hastaneye sevkine, sanık Fedai Karamuk’un ise tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Olay, yaklaşık 2.5 ay önce Canik İlçesi Derebahçe Mahallesi’ndeki bir sitede (Burcu Kent) meydana geldi. Sitede bulunan bir markette çalışan F.D., bir müşterinin siparişlerini götürmek için apartmana girip asansöre bindi. Bu sırada arkasından gelen kapıcı Fedai Karamuk da kızın ardından asansöre binerek önce boğazını sıkıp tokat attı, ardından da yanağından öptü. Şaşkına dönen F.D., kapıcı babası 32 yaşındaki Hüseyin D.’ye yaşananları anlattı.

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Karamuk, F.D.’nin Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Sağlık Kurulu’ndan alınan raporunda ruh sağlının bozulduğunun belirtilmesi üzerine çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Fedai Karamuk, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, F.D.'yi kadeşi gibi gördüğünü söyleyen Karamuk, “Elinde paketler vardı. Benim de o apartmana verilecek siparişlerim olduğunu için arkasından seslendim ama cevap vermedi. Ardından gidip, neden cevap vermediğini sorup tokat attım. Kendisini öpmedim. Bir çocuğum var. Eşim de hamile. Tahliyemi istiyorum” dedi. Duruşmaya katılan F.D. ise nöbetçi mahkemede şikayetçi olduğu sanıktan duruşmada şikayetçi olmadı. F.D., ifadesinde, “Ben asansöre binince arkamdan geldi. Hiçbir şey demeden boğazımı sıktı. Tam çıkıp gidiyordu. Birden döpün yanağımdan öptü. Şaşkına döndüm. Durumu aileme anlattım. Ancak kendisinden şikayetçi değilim” diye konuştu.

Mahkeme, F.D.'yi, ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tekrar araştırılması için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk ederken, Fedai Karamuk'un tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.