Yakıt deposunda 53 kilo eroin

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda bir aracın yakıt deposuna gizlenmiş 53 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonda 1 kişi de gözaltına alındı.

Erzincan-Erzurum Karayolu’nda gerçekleştirilen kontrol esnasında şüphelendikleri bir aracı durduran ekipler, dedektör köpek yardımı ile gerçekleştirdikleri aramada yakıt deposunun özel bölümüne gizlenmiş eroini ele geçirdi. Eroinin 500'er gramlık 103 paket halinde bulunması da dikkat çekti. Erzincan polisi tarafından gözaltına alınan aracın sürücüsü M.U. (41), sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Diğer taraftan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne gelerek yetkililerden konu hakkında bilgi alan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Kaçakçılık Şubesi'nin son zamanlarda başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayarak, ekibi tebrik etti. Vali Demir, "Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerimiz kent genelinde tüm illegal çalışmalarla mücadelelerini sürdürmektedirler. Erzincan artık geçilmez hale geldi. Onlarla gurur duyuyoruz. Bölgede hesabı olanlar bunu gözden geçirmek zorunda kaldılar. Burada çok iyi bir ekip var. Yasa dışı güçlerle uğraşılırken tamamen yasaya uygun hareket ediliyor. Karşıdakinin insan olduğu asla unutulmuyor. Bu da taktir edilmesi gereken ayrı bir husustur. Emniyet teşkilatımızı candan kutluyorum" dedi.