Osman Baydemir'den bir ilk

Resmi törenlere katılmama özelliği ile bilinen Osman Baydemir, bir ilk yaparak 29 Ekim törenlerine katılıp istiklal marşı okudu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi Anıt Park'ta düzenlenen Atatürk anıtına çelenk bırakma törenine katıldı. Resmi törenlere gelmemesiyle bilinen Baydemir, bu kez törende İstiklal Marşı da okudu.

Cumhuriyet'in 86'ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır Anıt Park'ta düzenlenen Atatürk anıtına çelenk bırakma törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Osman Baydemir, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile selamlaşıp yerini alırken, Korgeneral Öztürk ile selamlaşmadı. Resmi törenlere gelmemesiyle bilinen Baydemir, bu kez törende İstiklal Marşı da okudu. Vali Hüseyin Avni Mutlu ile samimi görüntüler Baydemir, tören sonrası sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile tokalaştı.