'Kürtçe' Cumhuriyet konseri

Göreve başladığı günden itibaren farklı uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Van'ın Rizeli valisi Karaloğlu, Cumhuriyet'in 86. yılı kutlamaları çerçevesinde 'Kürtçe Halk Konseri' düzenliyor.

Van Valiliği Cumhuriyet’in kuruluşunun 86. yıl dönümünü bu yıl farklı etkinliklerle kutlayacak. Kürt kökenli sanatçı Berdan Mardini TRT Şeş’ten de canlı yayınlanacak olan konserde Kürtçe ve Türkçe konser verecek. Valilik bayram dolayısıyla şehir merkezinde 8 bin 500 Türk bayrağı dağıtırken, cadde ve sokakları da bayraklarla donatıldı.
 
Bölge halkıyla rahat iletişime geçebilmek için Kürtçe öğrenen Van'ın Rizeli Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyetin 86. yıl dönümünün farklı bir şekilde kutlanması için Kürt kökenli sanatçı Berdan Mardini’yi konser verdirmek için Van’a getirtiyor.

23 kişilik bir orkestra ekibiyle Van’a gelecek olan Mardini’nin konseri TRT Şeş’ten de canlı yayınlanacak. Mardini konserde hem sunuculuk hem de şarkılarını Kürtçe ve Türkçe seslendirecek.

Beşyol mevkiinde Valilik bahçesinde yapılacak olan konser saat:17:00’da başlayacak. Konser sonrası Toprakkale ve Valilik bahçesinde hava-i fişek gösterileri de yapılacak. Akşam da Urartu Oteli’nde Vali Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte bir Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.