Van'da doğalgaz sevinci

Van'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde tamamlanan çalışmaların ardından 'Doğal Gaz Yakma Açılışı' gerçekleştirildi.

Van'da doğalgaz sevinci
Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan açılışa, İl Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi (VANDAŞ) Genel Müdürü Yaşar Aslan, İşletme Müdürü Taylan Ağca, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan VANDAŞ Genel Müdürü Yaşar Aslan, doğal gaz kullanımının avantajlarına değindi. Van'da yapılan doğal gaz çalışmaları hakkında da bilgiler veren Aslan, kentte 20 bin konutu abone yapacak altyapının hazırlandığını belirtti.
Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, doğal gazın maliyetinden çok çevre ile olan ilişkisinin kendilerini ilgilendirdiğini belirterek "Şuan büyük şehirlere nazaran daha temiz bir havamız var. Fakat böyle devam ederse hava kirliliği 5-10 yıla kadar Kocaeli, İstanbul gibi şehirlerle kıyaslanacak duruma gelecektir. Özelikle kalitesiz kömür ve bilinçsiz kullanım ile hızla artan nüfus bunu daha da arttırmaktadır. Doğal gaz kentimiz için büyük bir nimettir. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımız bundan en kısa sürede yararlanmalıdır" dedi.
Vali Münir Karaloğlu da, doğal gaz kullanmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Doğal gazın bir konfor olduğunu belirten Vali Karaloğlu, o sırada elektriğin kesilmesi üzerine esprili bir şekilde "Elektrik de bir konfordur ama böyle gidip geliyor işte" dedi.
Elektriklerin gelmesi üzerine konuşmasını sürdüren Karaloğlu, erkeklerin kömür kullanmanın eziyetini bilmediğini söyleyerek "Kömürün çilesini gidip bodrumdan kovalara dolduranlar bilir. İşte doğal gaz kullanarak bu sıkıntılar ortadan kaldırılabilir. Tabi bunun dışında daha önemli olan doğal gazın çevreye olan avantajıdır. Kentin havası şimdiden kirlendi önümüzdeki günlerde bunun daha da artacağını tahmin ediyorum. Bu kirliliğin önüne geçmek için de doğal gaz kullanmak şart. Biz tüm kamu kurumlarına gerekli talimatı verdik ve en kısa sürede hepsi doğal gaz kullanımına geçecektir. Ayrıca doğal gaz diğer yakıtlara göre daha tasarruflu olduğu için de tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya ve VANDAŞ Genel Müdürü Yaşar Aslan, düğmeye basarak caddeye verilen ilk doğal gazı yaktılar.