Didim'de okullar dezenfekte ediliyor

Türkiye'de artan ve son dönemde ölümlere neden olan 'domuz gribi' vakalarına karşı harekete geçen Didim Belediyesi, ilçe merkezindeki tüm okulları 3 günde bir dezenfekte etme kararı aldı.

Didim'de okullar dezenfekte ediliyor
Didim Belediyesi, yurt genelinde ve özellikle okullarda artan domuz gribi vakalarına karşı dezenfekte çalışması başlattı. Didim Belediyesi Sağlık Birimi’nde görevli 4 kişilik özel ekip, ilçede eğitim ve öğretimin devam ettiği tüm okullarda dezenfekte işlemlerine hız verdi. Çalışmaların tüm okullarda 3 günde bir kez tekrarlanmasına karar verildi.
Çalışmaların ilk olarak Didim Belediyesi, itfaiye binası ve garaj amirliğinde başladığını; ayrıca şehiriçi dolmuşlarının da dezenfekte edildiğini belirten ilaçlama görevlisi Tahir Yıldırım, “İlçemizdeki tüm okulları belirlene 3 gün içinde dezenfekte edeceğiz. Özel giysi ve maskelerimizle çalışmalarımız sürüyor. Okullarda elle temas edilen her yeri ilaçlayacağız. İleri süreçte yine dezenfekte çalışmalarımız sürecek” dedi.
Okullarda da devam eden dezenfekte çalışmaları kapsamında görevli ekip tarafından; okulların tuvalet, sıra, masa, pencere ve ortak kullanımdaki tüm yerleri dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmaları bugün Gazi İlköğretim Okulu, Halk Eğitim Merkezi, Atatürk İlköğretim Okulu, Selçuk Özsoy Lisesinde yapıldı. 29 Ekim Perşembe günü Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu, Anaokulu, Esra Karakaya Anadolu Lisesi, Valiler İlköğretim Okulu, 30 Ekim Cuma günü ise Didim Lisesi, Didim Turizm Otelcilik Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Arif Nihat Asya İlköğretim Okulunda yapılacak.