Saniye saniye trafik kazası

Van'da 1 ay içinde meydana gelen 7 ayrı trafik kazasında 5 kişi hafif şekilde yaralanırken olaylar kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Saniye saniye trafik kazası
Van Emniyet Müdürlüğü tarafından geçen yıl hizmete sokulan ve şehrin 63 noktasına yerleştirilen 189 Van Görüntülü İzleme Sistemi (VAGİS) kameraları, ilginç kazaları görüntüledi. Kent trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerde mevcut olan kameralar, başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli olayları 24 saat kesintisiz kaydediyor. Bu görüntüler içerisinde yer alan yaya ve sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazaları, bir anlık dikkatsizliğin ne denli kötü sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne seriyor. Van'da Ekim ayı içinde şehir içinde meydana gelen 7 ayrı trafik kazası kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
Görüntülerin ilkinde İpekyolu Caddesi Kedili Kavşak'ta hastaneye hasta götüren ambulansla otomobil kaza yaptı. Kaza sonrası ambulans içerisinde bulunan hasta olay yerine sevk edilen başka bir ambulansa götürüldü. Sürücüler kazayı yara almadan atlattı.
İkinci kaza ise Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşakta meydana geldi. Bir sürücü ışık kurallarına uymayınca 3 aracın karıştığı maddi hasarlı kaza meydana geldi.
Kentin işlek yollarından İpekyolu Caddesi üzerinde 2 çocuk, duran araçların arasından koşarak karşıya geçmek isteği esnada yolda seyreden bir otomobilin çarpmasıyla metrelerce ileriye fırladı. Hiçbir şey olmamış gibi yerden kalkan çocuk, yoluna devam etmek isterken sürücü çocuğu alarak aracı ile hastaneye götürdü.
Diğer bir kaza ise Urartu Oteli önünde meydana geldi. Caddede seyreden bir otomobil, kaldırım üzerinden koşarak karşıya geçmeye çalışan 2 çocuktan birine çarptı. Yere düşen çocuğu alan sürücü, hemen yakında bulunan hastaneye kaldırdı.
Başka bir kazada ise sürücü seyir halinde iken bilinmeyen bir neden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybedince araç orta refuje çarparak takla attı ve durdu. Kaza sonları olay yerinden geçen ambulanstaki sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulundukları sürücü hastaneye gönderildi.
Bir kazada ise, iki otomobil ayni istikamete seyir halinde iken aşırı sürat sonucu birbirlerine çarptı. Sürücünün biri araçtan inerek diğer sürücüye el kol işareti yaptıktan sonra koşarak yanında bulunan arkadaşını araçtan indirdi. Diğer sürücü ise çevreden geçen vatandaşların yardımı ile aracından indirilerek kaldırıma oturtuldu.
Son kaza ise yolcu minibüsü ile otomobilin çarpışmasıyla meydana geldi. Ayni istikamete seyreden araçlardan, yolcu minibüsü otomobile çarpmasıyla sürücü otomobil içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan sürücü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.