Medvedev: İyi silah üretilsin

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya Savunma Sanayi'nin en süper silahların üretilmesine öncelik vermesini istedi.

Moskova çevresinde yer alan Savunma Sanayi Merkezi'nde incelemelerde bulunan Rusya Devlet Başkanı, askeri birliklerin yapılanması ile ilgili sürecin iki ay içinde tamamlanması emrini verdi.

Rus askerinin hayatının üretilen silahın kalitesine bağlı olduğunu, bunun da doğrudan savunma sanayiinin kalitesini gösterdiğini ifade eden Medvedev, "Üretilen silahların kaliteli olması dünya piyasalarında rekabet gücümüzün artmasına yardımcı olacak. 2012 yılına kadar da Rus ordusunun modernizasyonu gibi önemli bir görev önümüzde duruyor." dedi. Her türlü teşvike rağmen modernleşme sürecindeki yavaşlığı da eleştirdi.

İSRAF EDİLMEMESİ LAZIM

İhraç edilen silahlar ve içerde orduya teslim edilen silahların kalitesi arasında bir fark olmamasını da isteyen Rusya Devlet Başkanı, "Önemli miktarlarda bütçeler savunma sanayii için ayrılıyor. Bunun israf edilmemesi lazım. En çok üzecek konu paranın demode olmuş ya da üç beş yıl içinde demode olacak ürünlere harcanması. Öncelik en iyi ve en gelişmiş sistemlere verilmesi gerekiyor." uyarısında bulundu.

Uluslar arası piyasalarda rekabet gücünün artırılabilmesi için ürünlerde maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini hatırlatan Medvedev, tesislerde incelemelerde bulundu.