Mecliste bayrak krizi

Türk bayrakları ile Meclis'e girmek isteyen şehit aileleri ile polis arasında bayrak krizi yaşandı.

Mecliste bayrak krizi
TBMM kapısında Türk bayrağı krizi yaşandı. Meclis polisi ellerinde bayraklarla Meclis'e girmek isteyen şehit ailelerini durdurdu. Bayrakları toplayan polis MHP Grup başkanvekili Oktay Vural'ın devreye girmesi ile bayrakları geri vermek zorunda kaldı.

Şehit aileleri ile Şehit Aileleri Derneği Başkan ve yöneticilerinden oluşan 85 kişilik bir grup bugün MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la görüşmek için Meclis'e geldi. Görüşme için Meclis Dikmen kapısına ellerinde Türk bayrakları ile gelen grubu polis durdurdu. Güvenlik amirleri gruba TBMM içerisinde Türk bayrağı olduğunu istenirse içeride Türk bayrağı temin edilebileceğini anlattı. Ayrıca TBMM kurulları anlatılarak Meclis'e Türk bayrağı da olsa hiç bir şekilde gösteri yapar gibi bayrak, flamalarla girilemeyeceği uyarısında bulunuldu.

Grubun içeride eylem yapacağı, slogan atacağı endişesi taşıyan polis bu uyarılardan sonra grubun elindeki Türk bayraklarını topladı

OKTAY VURAL DEVREYE GİRDİ

Meclis kapısındaki şehit yakınları için takviye polis ekipleri geldi. Bu sırada MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural devreye girdi. Vural'ın müdahalesi ile toplanan bayraklar geri verildi. Grup da ellerinde bayraklarla MHP'nin bulunduğu grup katına çıktı. Ancak polisin korktuğu gibi provakasyon yaratacak bir eylem yaşanmadı.