Kütahya'da öğrenciler tepkili

Kütahya'da bir grup üniversite öğrencisi, şehiriçi ulaşımda 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek zammı protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı

Sevgi Yolu üzerinde stant açan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri, 12 Ekim tarihinde yürürlüğe giden elektronik kart uygulamasını da eleştirdi. Öğrenciler, kart ücreti olarak (Kart 43) öğrencilerden 5, sivillerden de 7,5 TL alındığını, bu karşın bedelin fişi, faturası veya makbuzunun verilmediğini ilere sürdüler. Öğrenciler, belgesiz kart satışı ile ilgili olarak yetkililerin harekete geçmesini istediler.
DPÜ'lü öğrenciler, "12 Ekim tarihinde yürürlüğü giren kartlı sistem her yönüyle Kütahya'da yaşayan herkesi olumsuz etkilemiştir. İndirimli kart sistemi adı altında öğrencilerden 80 Kr., halktan da 1 TL öngörürken, bu yeni sistem üzerinden bir ay bile geçmeden ulaşım ücertlerine zam yapılmıştır. Bu da indirimin aslında göstermelik bir durum olduğunu kanıtlamıştır. 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek olan zam uygulamasının geri çekilmesini istiyoruz" dediler.
Öğrenciler, topladıkları imzaları Belediye Başkanı Mustafa İça'ya teslim edeceklerini bildirdiler.