Hakkari'de bayıltan koşu

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in ilanının 86. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nda 15 öğrenci baygınlık geçirdi.

Sabah saatlerinde Otluca köyü yolunda bin ile 3 bin metre arasında minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışlara, 8 ilköğretim okulu ve 4 liseden toplam 320 kız ve erkek öğrenci katıldı.

Maddi durumu iyi olmayan bazı öğrenciler kara lastik ve kundura ayakkabılarla koşarken, katılanlardan 15 çocuk fenalaşarak baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren çocuklara 112 Acil Servis'e ait ambulanstaki doktorlar ile öğretmenler yardımcı oldu.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıldönümü dolayısıyla müdürlük olarak minikler, yıldız ve gençler olmak üzere 3 kategoride kız ve erkek sporcuların katıldığı kros yarışması düzenlediklerini belirtti.

Yarışlara 8 ilköğretim okulu ve 4 liseden toplam 320 kız ve erkek öğrencinin katıldığını kaydeden Akdağ, dereceye girenlere ödüllerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verileceğini söyledi.

Yarış sonunda minik kızlar bin metrede Şehit Yarbay Mesut Kuru İlköğretim Okulu'ndan Zilan Dinler, 1200 metre minik erkeklerde aynı okuldan Divali Turan, 1500 metre yıldız kızlarda ise yine aynı okuldan Rojda Ermağan birinci oldu.

2 bin metre yıldız erkeklerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'ndan Cuma Dayan, 2 bin metre genç kızlarda Endüstri Meslek Lisesi'nden Hüsna Akın, 3 bin metre genç erkeklerde ise Cumhuriyet Lisesi'nden Erdinç Çakır birinciliği elde etti.
Bu arada yarış sırasında askerler, uzun namlulu silahlarla yol güvenliğini sağladı.