GEKA Muğla'da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mutat aylık toplantısı Muğla Valiliği'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıya GEKA Dönem Başkanı ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ile Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Belediye Başkanı Op. Dr. Osman Gürün, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü ve üç ilin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları katıldı.
Basına kapalı olarak yapılan toplantının basına açık bölümünde açış konuşması yapan GEKA Başkanı ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen, kalkınma ajanslarının 26’sının da kurulup faaliyete geçtiğini, Muğla, Aydın, Denizli illerini bir araya getiren Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) her ay toplandığını ve bu toplantıların her ay bir ilde yapılmasına karar verildiğini belirterek faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.
Erkmen, “Kalkınma Ajansları bir taraftan yerel yönetimlerin, bir taraftan sivil toplum örgütlerinin ve bir taraftan da özel sektörün gücünün birleştirilmesi için kurulmuş bir yapıdır.Üç ili birleştirip, bölgenin kalkınmasını sağlamak ortak hedef ve anlayışımızdır. Üç ilin vatandaşları emin olsunlar ki, biz üçümüz üç ilin temsilcileriyiz. Kuruluş aşamamızı en kısa sürede tamamlayıp, esas fonksiyonlarımızı icra eder hale geleceğiz. Şu ana kadar 26 ajansın kuruluşu gerçekleşti. Bundan sonra aktif çalışma dönemi başlamış olacak. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın kendi bütçesi olacak. Bu bütçeye Ankara’dan kaynak aktarılırken, her ilde ayrı ayrı kaynak aktarımı yapacak. Oluşan ortak kaynak, bölgenin sorunlarının öncelikleri belirlenerek çözümü sağlanırken, bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesini sağlayacağız” dedi.