Erciş'te bir ilk

Van'ın Erciş İlçe Belediye Başkanı Fatih Çiftci toplu taşıma araçlarının hizmete alınması ile ilgili törende yaptığı konuşmada, hemşerilerine verdiği sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Erciş'te bir ilk
Erciş Belediyesi ilçede ilk kez toplu taşıma sistemine geçiş yaptı. Düzenlen törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Çiftci, 2004 yılında Erciş Belediyesi'ni devir aldıktan sonra ilçenin geleceği için bir dizi projeleri belediye kaynaklarıyla birer birer hayata geçirdiklerini ifade etti. Belediye olarak alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çiftci, asfaltlama, yol açma ve genişletme ve sosyal faaliyetlerle Erciş'in bölgesinin en fazla yatırım yapan yerleşim birimi olduğuna vurgu yaptı. Yerel yönetim olarak, merkezi hükümetin de yapmış olduğu yatırımlarla birlikte Erciş'in gün geçtikçe gelişip büyüdüğüne dikkat çeken Çiftci, "Bölgede en fazla yol açan, asfalt yapan yerel yönetim Erciş Belediyesi olmuştur. Kanalizasyon sistemi konusunda yüzde 97 oranına ulaştık. Ülkemizde en fazla yeşil alan oluşturan yerlerden birisi de yine Erciş Belediyesi'dir. Modern şehirleşmesiyle, peyzaj çalışmalarıyla ilçemiz gün geçtikçe gelişmektedir. Ancak, bunun bir ayağında eksiklik vardı. Biz sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi hiç aksatmadan devam ettirdik. Bu hizmetleri yaparken de trilyonluk araç yatırımları gerçekleştirdik. Yerel secimler sonrası ihtiyacımız olan çok sayıda yeni araç satın aldık. Satın aldığımız 5 adet toplu taşıma otobüsü, 3 adet kamyon ile 1 adet hidromek kepçeyi bugün itibarı ile halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.
Toplu taşımacılığın mutlaka yerel yönetimlerin yapası gereken bir hizmet olduğunu da işaret eden Çiftci konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü;
"Bizim için en önemli ve en heyecan verici tarafı toplu taşımacılığın Erciş'te de yapılmış olmasıdır. Ülkemizde 20'yi aşkın ilden büyük Erciş'te üzülerek söylemek gerekirse bugüne kadar toplu taşıma yapılmamaktaydı. Bu da, halkımızda çok büyük bir sorun ve sıkıntı oluşturmaktaydı Seçim öncesi gittiğimiz her yerde, her noktada hemşerilerimiz bize toplu taşımanın mutlaka yapılması gerektiğini ifade ettiler. Bizler de, halklımızın bu isteğini yerine getirerek, belediye meclisinde aldığımız karar neticesinde toplu taşımaya geçmiş bulunmaktayız. Özel hatlar ve bugünden itibaren belediye hatları halkımıza hizmet vermede çalışmalarına devam edecektir. Bunu yaparken de Erciş halkından bir isteğim olacak. Araçlara sahip çıkarak, zarar vermeden memleketimizin, halkımızın hizmetinde kullanılmasına yardımcı olunuz. Taşıma ücretleri tam biletler 50 kuruş, öğrenciler ise 40 kuruştur. 65 yaş üzeri olanlardan belediyeden paso almak kaydıyla ücret alınmayacak. 10 yaş altında çocuklardan da ücret almayacağız."
Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da yaptığı konuşmada, Başkan Çiftci ve ekibini kutladı. Erciş'in bölgesinin en hızlı gelişen ve büyüyen yerleşim alanlarından birisini teşkil ettiğini anlatan Kaymakam Kurtoğlu, "Erciş hizmetin en iyisine layıktır. Bu vesile ile ben de, buradan bir duyuru yapmak istiyorum. Biliyorsunuz son dönemde merkezi idarenin yatırımları olarak Erciş'te hükümet konağı, toplum sağlık merkezi ve 32 derslikli lisemizin inşaatı başladı. Yine 200 yataklı ortaöğretim yurdumuzun inşaatı da başlamak üzere. Bunların toplu temel atma törenleri 30 Ekim Cuma günü Sayın valimizin katılımlarıyla gerçekleşecektir. Ayrıca, bu toplu taşıma araçların da kazasız belasız hizmet görmesini diliyorum. Başkan ve ekibinin bir kez daha kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, toplu taşıma araçlarının hizmete alınması kurdelesi kurban kesimi eşliğinde Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü tarafından kesilerek hizmete sokuldu. Daha sonra konvoy halinde şehir turu atan toplu taşıma araçlarından birisi ile seyahat eden Başkan Çiftci, geçtiği güzergah boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı