Manisa'da bilgilendirme toplantısı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen seminerde, işletme sahipleri KOSGEB desteklemeleri hakkında bilgilendirildi.

Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu'nda verilen seminere MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, MTSO Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan, MTSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, KOSGEB Manisa İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Recep Özçeliğin yanı sıra oda başkanları ve işletme sahipleri katıldı.
Açılış konuşması yapan MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Dünya'da ki bir çok ülkede kısaca KOBİ dediğimiz Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'in ekonominin önemli bir kısmını oluşturduğuna işaret etti. Bir kaç yıldır KOSGEB'in ciddi bir atılım yaptığını ifade eden Koşmaz, "Bu atılımlarında herşeyden önce kaynağa ihtiyacı vardır. Bu güne kadar bu kaynaklar yeterince sağlanamadığı için istenilen alanlarda bu destekler sağlanamıyordu. KOSGEB'in bundan önce ki desteklerinden faydalanan birçok üyemiz oldu. Bugün artık Manisa'da KOSGEB'de yeni bir yönetim var. Bu yeni yönetim bir hizmet aşkı ile burda. Bir heycanla burada. Daha önceki dönemlerde alamadığınız destekler, alamadığınız teşvikler var ise performanslarından hiç şüphe etmediğimiz arkadaşlarımız kaldığı yerden sizlere yardımcı olacaklardır." dedi. Bazı üyelerinin zaman zaman KOSGEB'i eleştirdiğini ve o üyelerin seminerde bulunmadığını gören Koşmaz, "Yeri geldigi zaman KOSGEB'i eleştirmek çok kolaydır. İşte buyrun KOSGEB'in bilgilendirme toplantısı burda, Manisa'daki en yetkili ekip burda. KOSGEB'in imkanları zaten var ama bizim bazı üyelerimiz malesef burda değil. Bu tür seminerlere katılmak çok faydalı ve önemli." diye konuştu.
MTSO Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan da, KOBİ'lerin tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de ekonominin can damarı ve lokomotifi olduğunu, işletmelerin can suyuna, bilgilendirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Daha sonra seminere geçildi. Vergi mükellefi olan her işletmecinin KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırabileceğini söyleyen KOSGEB Manisa İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Recep Özçelik, "Daha önceden bu destek kredilerinden sadece imalat yapan işletmeciler faydalanabiliyordu. Şimdi ise vergi mükellefi olan tüm işletme sahipleri bu kredilerden faydalanabiliyorlar. Dışarda insanlar 'KOSGEB üyelik aidatı alıyor' diyor. KOSGEB'in aidat alma gibi bir durumu yok. Bizim meslek odalarına ihtiyacımız var. Çünkü KOSGEB desteklerini işletmecilere anlatmada onlar bizden daha hızlı ulaşabilir." dedi. Özçelik, KOSGEB'i tanıtarak desteklemeler hakkında bilgiler verdi.