Türkiye, İran tarafında mı?

Washington'da düzenlenen İsrail İran'a saldırmalı mı konulu konferasta Türkiye'nin ve Türk Genelkurmayı'nın değiştiği ve olası bir saldırıda İran'ın yanında yer alacağı ifade edildi.

"İsrail İran'a Saldırmalı mı" Toplantısında, Türk Genelkurmayı'nın "İran'ın Tarafında Yer Aldığını" Öne Sürüldü.

Amerikalı Ortadoğu uzmanı ve eski Pentagon görevlisi Michael Rubin, düşünce kuruluşu AEI’ın (American Enterprise Institute) Washington’da düzenlediği “İsrail İran’a saldırmalı mı” konulu toplantıda, Türkiye’nin “temelden değiştiğini” ve şimdi Türk Genelkurmayı’nın da “İran’ın tarafında yer aldığını” öne sürdü.
Rubin, İran’ın komşularının İsrail’e bu hava saldırısı için destek vermesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

TÜRKİYE DEĞİŞTİ İDDİASI

“Suudi Arabistan, İsrail’in bu işi başarabileceğine inanırsa yardımcı olur. Türkiye de var, ama artık kabul edelim ki Türkiye şimdi İran’ın tarafında. Eğer, Türk Genelkurmayı’nın, İsrail’e bunu yapması için izin vereceğini sanıyorsanız geçmişte yaşıyorsunuz. Türkiye temelden değişti.”

İSRAİL PİLOTLARI İNTİHAR ETMEK İSTEMEZ

Rubin, İran’ın Irak’tan neredeyse dört kez büyük olduğunu, birçok nükleer faaliyet tesisinin, iletişim ağının, komuta ve kontrol merkezlerinin vurulması gerektiğini ve İsrailli pilotların da intihar etmek istemeyeceğini belirterek, “İran, Osirak’a benzemez” dedi. İsrail, Haziran 1981’de, Irak’ın Bağdat yakınlarındaki Osirak nükleer tesisini imha etmişti