THY'nin yeni uçaklarınada cep telefonu kullanılabilecek..

THY'nin yeni nesil uçaklarında artık cep telefonu ile konuşabileceğiz...Ama tek yenilik bu değil.. Canlı televizyon yayınları, internet ve eğlence sitemleri de bizi bekleyen yenilikler arasında..

Panasonic şirketiyle anlaşan THY, pazarlıkların tamamlanmasından sonra sözleşmeyi kasımın ilk haftasında imzalamayı planlıyor.

Uzun menzilde kapasite büyüten THY, sipariş verdiği 12 777-300ER ile 7 A330-300’u Ekim 2010’dan itibaren teslim almaya başlayacak. Bu uçaklarda business ve ekonominin yanı sıra ara sınıf premium ekonomi de bulunacak. First class’tan ise vazgeçildi.

THY tasarımda Lufthansa, Swiss, Virgin gibi dünya devi havayollarına hizmet veren İngiliz Priestmangoode şirketiyle anlaştı. İlk tasarlanan koltuk ve kabin çizimlerini THY’ye sunan Priestmangoode, kumaş ve deri renklerine karar verilmesinden sonra imalatçılarla beraber çalışmaya başlayacak.

İŞTE YENİLİKLER

CEP SERBEST: Yeni sistem, uçakta yolcuların cep telefonları ile konuşmasına, mesaj göndermelerine olanak sağlayacak. Ancak telefonlar uçak seyir yüksekliğine çıktığında çalışabilecek. Sistemin ilk olarak mesajlaşmaya açılması planlanıyor. 10 bin metrede cep telefonuyla konuşmaya ikinci etapta başlanacak.

KABLOSUZ İNTERNET: Panasonic’in “eXConnect” adını verdiği sistemde kabinde kablosuz internet yayını yapılacak. Yolcular dizüstü bilgisayarlarından veya sistemle uyumlu çalışabilen cep telefonlarıyla yüksek hızda internete bağlanabilecek. THY, Lufthansa ile bu sistemin ilk kullanıcılarından biri olacak.

CANLI TELEVİZYON: Uçağın üzerine konulacak özel bir anten ile uzun uçuşlarda uydu üzerinden Türk televizyonlarının yanı sıra seçilen yabancı kanallar da canlı izlenebilecek.

DOKUNMATİK EKRAN: Her koltuktaki ekran dokunmatik olarak planlandı. Yolcu bu ekranı kullanarak mönüden istediği yemeği seçebilecek. Yolcular, iPod gibi taşınabilir eğlence cihazlarını sisteme bağlayıp büyük ekranda kendi filmlerini izleyip müziklerini stereo kulaklıkla yüksek kalitede dinleyebilecek