Okullarda satranç heyecanı

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası' büyük bir heyecanla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu bahçesinde düzenlenen satranç turnuvasına Adıyaman Merkez'de bulunan değişik okullarda 50 öğrenci katıldı. Büyükler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde yapılan satranç turnuvası için sabahın erken saatlerinde velileri tarafından turnuva alanına getirilen bazı öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken, bu halleri oyunlarına da yansıdı. Puan usulü yapılan turnuvada öğrenciler birbirlerini yenebilmek için kıyasıya mücadele verirken, velileri meraklı
gözlerle çocuklarını turnuva alanında bekledi.
Bu turnuvanın her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyleyen Satranç İl Temsilcisi Osman Bulut, satranç merkezinin tadilatta olması nedeniyle turnuvayı bahçede düzenlediklerini dile getirdi.
3 öğrencisini turnuvaya getirerek velilik yapan 100. Yıl İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Turan Sağlam, okulda satrança ilgilinin yoğun olduğunu ilerleyen günlerde satranç liginin başlayacağını ve okul olarak geçen yıl da birincilikler aldıklarını ifade etti.