İzmir'de dans-müzik-şan gösterisi

İzmir Kültür Çalıştayı çerçevesinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi “Bakış, İz ve Bellek II” sergisine ve “Gelenekselden Moderne Bir Demet” adlı dans –müzik-şan gösterisine ev sahipliği yaptı.

Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Vali yardımcıları Aydın Alper ve Fazlı Akgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, İzmir Kültür Çalıştayı’na katılan kültür –sanat ve tasarım aktörleri, belediye bürokratları ve İzmirli sanatseverler katıldı. Gecede bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 yıllık görev süresinin ardından yeniden göreve geldiğini ve geçmiş 5 yıllık deneyimle birlikte katılımcı bir yönetim, demokrasi anlayışıyla kenti yönetmeye karar verdiklerini belirtti. İzmir Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve İzmir Kültür Çalıştayı’nı bu anlayışla yaşama geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, ülkenin her tarafından kente gelerek çalıştaya destek veren alanında birbirinden değerli katılımcılara teşekkür etti.
İzmir Kültür Çalıştayı’nın İzmir insanının gelişimine, kentlilik bilincinin oluşumuna katkı koyacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu; “Bu çalıştay hedeflediğimiz İzmir’i yaratmak için çalışmalarımıza ışık tutacaktır. Kültür sanat alanında böyle bir çalıştayla İzmir bir ilk örnek olma vasfını gerçekleştirmiştir” diye konuştu. Küratörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sağlam’ın yaptığı ve 25 sanatçının eserlerinden oluşan “Bakış –İz-Bellek II” sergisi büyük ilgi gördü. Gecede sanat danışmanlığını İstanbul Devlet Opera ve Balesi Baş Koreografı Beyhan Murphy’nin yaptığı, İzmir, Ankara, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yer aldığı “Gelenekselden Moderne Bir Demet” adlı dans-müzik-şan gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.