İstanbul'da ABD protestosu

Devrimci Gençlik (Dev-Genç) adlı grup üyeleri, 6. filonun denize döküldüğü Dolmabahçe'de ABD'yi protesto etti.

Eylemciler, Amerikan Başkanı'nı sembolleyen kuklayı ve Amerikan bayrağını yaktı.

Dev-Genç üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, ABD'yi protesto etmek için 6. filonun denize döküldüğü Dolmabahçe'de toplanmak istedi.

Fashionable Fuarı nedeniyle deniz kıyısına girişine izin verilmeyen grup üyeleri, Dolmabahçe girişinde basın açıklaması yaptı. Dünyada yaşanan büyük sıkıntıların nedeninin Amerika olduğunun iddia edildiği basın açıklamasında, "Hergün 16 binden fazla çocuk açlık ve yoksulluktan ölüyor. Bunların hepsi Amerika'nın suçu. Irak'da yaşananlar ortada. Amerika defol, bu vatan bizim" denildi.

Göstericiler daha sonra Amerika Başkanlığını temsilen bir kuklayı ve ABD bayrağını ateşe verdi. Bu sırada defile alanına giren mankenler de ilginç görüntüler oluşturdu. Göstericiler basın açıklaması ardından sessizce dağıldı.