Esengün: 2010'da erken seçim var

SP'li Lütfi Esengün, erken seçim için tarih verdi.

Esengün: 2010'da erken seçim var
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Esengün, ''2010 yılının sonbaharında Türkiye'de erken genel seçim olacağını düşünüyoruz'' dedi.

Esengün, partisince, Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, ''İşsizliğe çare bulamayan, devraldığı emanetin hakkını veremeyen hükümetin, terör sorununun çözümünde de başarısız olduğunu'' ileri sürdü.

Ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmelerin erken bir genel seçim olacağı ihtimalini gösterdiğini, 2010 yılının sonbaharında Türkiye'de erken genel seçim olacağını düşündüklerini ifade eden Esengül, terör sorununun çözümünde partilere birlikte görüşme çağrısında bulundu.

İKTİDARI VE MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Partilerin bugünkü tavırlarıyla sorunların çözümlenemeyeceğini öne süren Esengün, ''Bugün Meclis'te 4 siyasi parti var. Bu partilerin bir araya gelerek en önemli sorun olan terörle ilgili görüşmesi gerekiyor. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal görüşmüyor, mektuplaşıyorlar, küsüyorlar, barışıyorlar. Bu tavırlar devlet adamlığına yakışmaz'' diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esengün, ''Bir tarafta kan akarken, diğer tarafta partilerin birbiriyle görüşmemesinin düşünülemeyeceğini'' savunarak, ''Sorununun çözümü noktasında gele gele dağdan 34 terörist geldi. MHP böyle bir durumda ortamı germekle meşgul. DPT, terörist başından aldığı emirlerle Türkiye'yi felakete sürükleme gayretinde. Yetkililer, devlet adamı gibi sorumluluk taşıyarak, bir araya gelip Türkiye'nin şartlarına, hukukuna ve insan haklarına uygun bir şekilde konuşarak barış içerisinde bir çözüm bulmak zorundalar'' dedi.