'Çok terledin üstünü çıkar'

Memurluktan çıkarılması istenen Erzincan Polis Okulu'nun eski müdür vekili Kalkan'ın kendisine masaj yapan öğrenciye 'Terledin, üstünü çıkar' dediği öne sürüldü.

'Çok terledin üstünü çıkar'
Erzincan Polis Okulu Müdür Vekili’yken öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla görevden alınan ve hakkında soruşturma başlatılan eski müdür Hasan Kalkan hakkında devlet memurluğundan ihraç cezası istendi. Kalkan için, astlarından ve öğrencilerinden borç para aldığı gerekçesiyle de 6 ay kıdem durdurma cezası talep edildi.
Polis başmüfettişlerinin hazırladığı rapor ceza talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na ulaştı. Dosyaya göre, Kalkan’ın makam odasında ‘iç oda’ olarak nitelendirilen dinlenme bölümünde kendisine masaj yaptırdığı anlaşıldı. Kalkan’ın iç odaya çağırdığı, idari görevdeki bir öğrenciye kendisine masaj yapması için talimat verdiği, bu sırada da öğrencinin önce üniformasının üstünü çıkarmasını istediği, ardından da “Çok sıcak oldu, terledin. Üstünü çıkar“ dediği belirlendi.
Kalkan’ın müdür vekili olması nedeniyle sorun yaşamak istemeyen öğrencinin bu isteğini yerine getirdiği ancak çok rahatsız olduğu, olayın böylece ortaya çıktığı saptandı. Öğrenciyle müdür arasında cinsel ilişki olmadığı için olay taciz olarak değerlendirildi. Raporda, Kalkan’ın iddiaları ısrarla reddettiği bilgisi yer aldı.

HAMAMDA DÖVÜLDÜ
Görevden alınan ancak Erzincan’dan ayrılmayan Hasan Kalkan, kentteki bir hamamda müşterileri taciz ettiği iddiasıyla dayak yemişti.



EŞCİNSEL GÖRÜNTÜ İÇİN İHRAÇ TALEBİ
Karabük'te görev yaparken kendisinin eşcinsel görüntülerinin yer aldığı CD’nin ortaya çıkmasıyla soruşturma geçiren Emniyet Müdürü M.A.’yla ilgili rapor da Yüksek Disiplin Kurulu’na ulaştı. Müfettişler, şantaj kurbanı olan polis müdürü için devlet memurluğundan çıkarılma cezası verilmesini istedi.