ABD bu Türk'ü konuşuyor

New York'ta benzin istasyonunda tezgahtar olarak çalışan Mustafa Yakupoğlu iki soyguncunun silahını elinden alarak etkisiz hale getirdi.

ABD’nin New York kentinde yaşayan Mustafa Yakupoğlu (47) bir benzin istasyonunda tezgahtar olarak çalışıyordu. Gece yarısı silahlı ve maskeli iki hırsız markete dalarak Yakupoğlu’na silah doğrulttu ve kasadaki paraları vermesini söyledi.

Daha önce iki kez soyguna uğrayan ve hırsızlara artık dur demenin vakti geldiğini düşünen Yakupoğlu kendisine doğrultulan pompalı silahı “şık bir” el hareketiyle birkaç saniye içinde hırsızın elinden aldı ve iki soyguncuya doğrulttu.

Neye uğradıklarını şaşıran soyguncular kaçmaya başladı. Yakupoğlu da peşlerine düşerek kovaladı. Olay anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İki hırsız ara sokaklarda izini kaybettirirken, yerel basın Yakupoğlu’nu kahraman ilan etti.

Türk tezgahtarın mahalle halkı tarafından çok sevildiğine işaret eden New York Post gazetesi Yakupoğlu’nun Türkiye’de yaptığı 2 yıl askerlik sırasında kendisini silahlı saldırıdan nasıl koruyacağını çok iyi öğrendiğine dikkat çekti.

Mustafa Yakupoğlu, “Parayı versem de beni vurabilirlerdi ben de soğukkanlı davranarak soyguncuları bertaraf ettim” diye konuştu.