Isparta'da istihdam kursları açılıyor

Isparta Ticaret ve Sanayin Odası(ITSO) ile İşkur Isparta İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İş dünyasını talepleri doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirilmek üzere istihdam kursları açılacak.

Isparta'da istihdam kursları açılıyor
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nden uzmanların katılacağı ve 71 gün sürecek kurslara 100 kişi katılıyor. Kurslar dış ticaret elamanı yetiştirme ve yönetici sekreterliği alanında düzenlenecek.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, İşkur'un ilk defa iş dünyasının talepleri doğrultusunda böyle bir kurs açtığını söyledi. Kaçıkoç, "İŞKUR bu zamana kadar hep kendi politikaları ve kuralları ile kurslar açtı. Fakat ilk defa iş dünyasının talepleri doğrultusunda ihtiyaç olan alanlarda kurslar düzenliyor. Kursun iş dünyamız için oldukça verimli olacağını düşünüyorum." dedi.

İşkur Isparta Müdürü Ahmet Durmuş da istihdam garantili kurslarını iş dünyasıyla ortaklaşa yapmanın büyük bir eksiliği gidereceğine inandığını belirterek, "Bundan sonra işadamlarımız istedikleri alanda yatırım girişimde bulunabilecek. Bundan sonra gelecek talepleri de değerlendireceğiz." diye konuştu. Durmuş, ITSO desteğiyle açtıkları kurslar için 212 bin TL bütçe ayrıldığını, 450 saatlik kursun 150 saatinde İngilizce eğitim verileceğini, kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı ödeneceğini anlattı.


1 MİLYON TL PARA HARCANDI


İşkur Isparta Müdürlüğü, 2009 yılının ilk aylık döneminde açtığı kurslarda 613 kişiyi meslek sahibi yaptı. Kurum, kursiyerlerin yarısını da istihdam garantisiyle işe yerleştirdi.

Ahmet Durmuş, işsizlerin meslek edinmelerini teşvik etmek amacıyla geçen yıl başlatılan 'cep harçlığı' uygulamasının başarıya ulaştığını söyledi. Durmuş, özellikle Antalya'da turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu aşçı ve kat görevlisi ihtiyacının bu kursları bitirenlerden sağlandığını kaydetti. Durmuş, bilgisayar, doğalgaz ateşçiliği, elektrik kaynakçılığı, garson yetiştirme, hazır giyim, mermercilik, tıbbi sekreterlik, terzilik ve sıcak mutfak aşçılığı gibi meslek dallarında da kurslar açtıklarını belirtti. Cilt bakımı, kuaförlük, karo ve fayans döşemeciliği gibi kurslarla bireysel meslek edindirmede önemli adımlar attıklarını vurgulayan Durmuş, katılımcılara günlük 15 TL cep harçlığı verilen kurslar için toplam 1 milyon 494 bin TL harcandığını sözlerine ekledi.