En başarılı genç bulaşıkçılık yapıyor

Dünyanın önde gelen liderlerinin üyesi olduğu Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) tarafından 2006 yılında iş dünyası, ekonomi ve girişimcilik alanında yapılan bayilik.com projesiyle Türkiye'nin en başarılı genci seçilen Kazım Yıldırım, Ardahan'da bulaşıkçılık yapıyor.

Ardahan İl Özel İdaresi yemekhanesinde temizlik işlerinde çalışan Yıldırım, geçmişi ödül ve başarılarla dolu. Ulusal ve uluslararası aldığı birçok ödülle Türkiye'yi başarıyla temsil eden Kazım Yıldırım, 2005 yılında dünyada ilk kez düzenlenen Yılın Satış Ödülleri yarışmasında Yenilikçi Öneriler Geliştirme kategorisinde Yılın Satış ödülünü aldı. Yıldırım, 2006 yılında İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik alanında ise Türkiye'nin En Başarılı Genci seçildi. 2007 yılında Türkiye'yi İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik alanında 130 ülke arasında temsil etti. 2007 yılında Yıldırım, Türk girişimcisini ve Türkçe bir kelime olan 'bayilik' kelimesini dünya genelinde duyurması ve kabul ettirmesinden dolayı Türkiye Tanıtım Onur Ödülünü aldı. Yıldırım, aynı yıl Büyük Anadolu Birliği; 81 ile ait yöresel dernek ve vakıflarla Türki Cumhuriyetlere ait dernekler ve akraba toplulukları derneklerinin ortak değerlendirmeleri sonucu 2007 Yılının En Başarılı Yatırım Danışmanı ödülüne layık görüldü. Son olarak, ulusal ve uluslararası binlerce radyonun üyesi olduğu Uluslararası Radyocular Birliği tarafından Kazım Yıldırım'a medya alanında yapmış olduğu proje çalışmalarından ötürü 2008-2009 yılı Genç Kültür Girişimcisi Ödülü verildi.

Gerçekleştirmiş olduğu tüm bu projelerle iş dünyasına fikir önderliği yapan Yıldırım, Türkiye'nin kuzeydoğusunun en ücra kentinde temizlik işlerinde çalışıyor. Ardahan Hükümet Konağı'nın zemin katında bulunan İl Özel İdaresi'ne ait yemekhanede bulaşık yıkayan Yıldırım, gerçekleştirdiği projeleri gönüllü yaptığı için para kazanamadı. İş dünyasına fikir önderi olan genç beyin, para kazamayınca İş-Kur'a başvurdu. İş-Kur tarafından Ardahan İl Özel İdaresi'ne verilen Yıldırım, burada projelerden ve yeni fikirlerden uzak bir şekilde günde 100 kişiye hizmet ediyor. Niğde Üniversitesi'nde öğrenimini yarıda bırakan Yıldırım, mevcut projelerinin değerlendirilmesini istiyor. Devlet veya özel sektörde yapmış olduğu çalışmaları daha da ileriye götürüp ülkesi adına daha faydalı olabileceği düşündüğü bir alanda istihdam edilmek isteğini ifade eden Yıldırım, fırsat verilirse daha büyük başarılara imza atabileceğini, proje geliştirmekle geçireceği zamanı bulaşık yıkayarak geçirdiğini ifade etti. Maddi sıkıntılar nedeniyle geliştirdiği projeleri uygulayamadığını anlatan Yıldırım, kendisinin fikir önderi olduğu projelerinin başkaları ve büyük şirketler tarafından uygulandığını dile getirdi.

Şirketlerin büyüme ve pazarlama sıkıntılarını görerek çözüm yolunu geliştirdiğini vurgulayan Yıldırım, "Bir şirketi ayakta tutan en önemli unsur satış kanal organizasyonları. Satış kanal organizasyonu güçlü olan şirket ayakta kalabiliyor. Bayilik.com sistemiyle satış kanal organizasyonu maliyetlerini yüzde 90 oranında düşürdüm. Bundan dolayı yılın satış ödülünü aldım. İnternet kafeler üzerinden kurmuş olduğum web sitesi ve e-mail sistemiyle 30 binin üzerindeki üye girişimciye ücretsiz danışmanlık hizmeti verdim. Bu kişilerin kayıt altındaki sermayeleri 3 milyar doların üzerinde olması sebebiyle JCI tarafından Türkiye'nin en Başarlı genci seçildim. Daha sonra JCI Türkiye, beni iş dünyası ekonomi ve girişimcilik alanında dünyanın en başarılı gencine aday gösterdi. Daha sonra bayilik kelimesini dünya genelinden duyurduğum ve kabul ettirdiğim için Türkiye Tanıtım onur ödülünü aldım. Projelerimi kendim değerlendiremedim için çok üzgünüm. Yetkililerden faydalı olabileceğim bir alanda istihdam edilmek istiyorum." dedi.


EN ÇOK ZİYARET EDİLEN GİRİŞİMCİ SİTESİNİ KURDU


Kazım Yıldırım, girişimcileri sanal ortamda bir araya getirmek için hazırladığı proje ile ödül almıştı. Bu proje çerçevesinde kurulan www.bayilik.com isimli internet sitesi, Türkiye'de girişimcilerin en çok ziyaret ettiği internet sitesi oldu.

Sitenin üye sayısının 30 bini bulduğunu belirten Yıldırım, "Birçok girişimci, yatırım yapmadan önce hangi konuda hangi kurumun bayiliğini alayım, hangi kuruma yatırım yapayım gibi sorulara bayilik.com aracılığıyla cevap buluyor." diye konuştu.