Caddede ilginç pankart

Apartman sakinleri bir türlü anlaşamayınca ilginç bir yola başvurdu.

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki Gün Apartmanı sakinleri, binalarının hasarlı olup olmadığı konusunda bir türlü anlaşamıyor. 1999’daki Marmara Depremi’nde hasar gördüğü iddia edilen binanın yıkılıp yenisinin yapılması için bir türlü anlaşma sağlanamayınca apartman sakinlerinden Cenk Koç, binanın ön yüzüne “Bina deprem hasarlı olup can güvenliği açısından riskli ve sakıncalıdır. Yıkım davası devam etmektedir” pankartı asarak ilginç bir yola başvurdu.

Binanın hasarlı olduğunu ve bilirkişi raporuyla bunu kanıtladığını öne süren Cenk Koç, daire veya dükkan kiralamak isteyenleri uzak tutmak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. Koç, “12 kat maliki, binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını istiyor, iki kişi ise buna karşı çıkıyor” dedi.

Apartman sakinlerinden Gülseda Dizdaroğlu ise mahkemeye başvurduklarını belirterek yaşanan süreci şöyle anlattı: “Cenk Bey, sağlam binamıza İTÜ’den bir doçente statik rapor düzenleterek riskli ve sakıncalı olduğu yönünde rapor aldı. Bu gerekçeyle Kadıköy Belediyesi de 29 Nisan’da binayı mühürledi ve kapı dışarı edildik. Ben de yürütmenin durdurulması ve yeni bilirkişi oluşturulması için dava açtım. Mahkeme 4 İTÜ öğretim üyesinden oluşturulan bir heyete yeni rapor hazırlattı ve raporda binamızın hemen boşaltılmasına gerek olmadığı belirlendi. Cenk Bey pankartla bi-zi yıldırmak istiyor. Ben ve 7 arkadaşım binanın yıkılmasına değiliz.”