20 bayan sertifikalarını aldı

Osmaniye Gülderen Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen çocuk bakıcılığı kursunda başarılı olan 20 kursiyer belgelerini aldı. İş-Kur işbirliğiyle milli eğitim mevzuatına uygun şekilde verilen eğitim 245 saat sürerken, kursiyerlere kurs süresince günlük 15 TL ücret ödendi.

20 bayan sertifikalarını aldı
İş-Kur İl Müdürü Hamiyet Özkaya, amaçlarının bu eğitimi alan bayanların ilgili işletmelerde istihdam edilmeleri olduğunu kaydetti. Bu eğitimi alanların çocuklara sadece bakan değil aynı zamanda eğitim de verecek konuma geldiğini aktaran Özkahya, "0-6 yaş çocuklarda eğitim çok önemlidir. Bu anlamda çocuk bakıcılığı hem ailelere büyük katkı sağlıyor hem de çocukların eğitiminde de büyük rol oynuyor. Bu eğitim sonucunda iş bulamayan bayanlarımız hiç olmazsa kendi çocuklarını bilinçli olarak yetiştireceklerdir." dedi.

Gülderen Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Ünaldı ise Osmaniye'nin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir il olduğunu, bu anlamda çalışan insan sayısında da büyük artışlar yaşandığını kaydederek, çocuk bakıcılığının şehirde önemli bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Ünaldı, "Dernek olarak çalışmalarımız eğitim üzerinedir. İyi birer bireyler yetiştirmek için çocuklarımızın doğuştan başlayan bir ilgiye ihtiyaçları var. Fakat hızla gelişen şehrimizde çalışan insan sayısı da arttığı için ailelerimiz için çocuk bakıcılığının öneminin artacağını düşünerek böyle bir kurs düzenledik. Bu anlamda 20 kursiyerlerimiz başarılı bir şekilde kursu tamamlayarak sertifikalarını aldı." diye konuştu.