Yozgat'ta yeni bir dönem başlıyor

Yozgat Belediyesi, çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle çöp konteynerlerini kaldırmak için çalışma başlattı. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nizamettin Başkal, önceden belirledikleri pilot bölgelerde çöplerin konteynerlerle değil büyük boy poşetlerle toplanacağını söyledi.

Başkal, "Bu model, apartman görevlilerinin bulunduğu belirli bir hizmet sistematiğine sahip toplu konut alanları ile siteler için uygun görülmektedir. Biz de Yozgat'ta bu sisteme site ve apartmanlardan başlıyoruz. Çöp toplama işinde poşetli sisteme geçtiğimiz bölgelerde çöp konteynerlerini kaldıracağız." dedi.

Zabıtaların çöp poşetinin denetimini yapacağını belirten Başkal, "Poşetli sisteme geçtikleri bölgelerde el ilanları dağıttık. Çöpler belirli saatlerde apartman önlerinden alınacak. Daha temiz cadde ve sokaklar ve daha temiz bir Yozgat için hemşehrilerimizden bizlere yardımcı olmalarını ve çöplerini zamanında belirtilen yere ve büyük poşetlerde çıkarmalarını istiyoruz." çağrısında bulundu.

Poşetli sistem Kent Park karşısı, Erdoğan Akdağ Mahallesi'nde polis lojmanları, Eserkent, Durak Doğan sitesi ile Şeyh Osman Mahallesi'nde İhlas Öğrenci Yurdu'ndan Hacı Eyüp bahçesindeki bütün sitelerde uygulanacak.