Türkiye Engelliler Vakfı'nın yardım atağı

Türkiye Engelliler Vakfı, yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle Belden aşağısı tutmayan bir engelliye otomatik akülü engelli aracı hediye etti.

Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, Koyunköy'de yaşayan Şenol Karateke'ye ve ailesine sunulan imkanlarla ile ilgili Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Bilecik Şubesi tarafından araştırma yapıldığını bildirdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından eşine 495 lira özürlü maaşı ödendiğini ifade eden Tortop, "28 yaşındaki Karateke hastalığından dolayı zamanının çoğunu evinde geçiriyor. Hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan Karateke'nin maddi imkansızlıktan dolayı akülü tekerlekli sandalye alma imkanı yoktu. Derneğimize hediye edilen aracın kendisine verilmesi uygun görüldü. Bu araçla kendisini biraz daha rahat hissedecek. Aileye SYDV tarafından da gıda yardımında bulunduk." dedi.

Karateke ailesi ile yakından ilgilenen ve 4 yaşındaki çocukları Birol'a çeşitli hediyeler veren Vali Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak da engelli vatandaşların her yönden desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Tekerlekli sandalyesi olmadığı için evden dışarı çıkmakta zorluk çektiğini belirten Karateke ise ''Artık ben de tekerlekli sandalye sayesinde dışarı çıkıp istediğim yere gidebileceğim. Yardım edenlere teşekkür ederim.'' diye konuştu.

Otomatik akülü engeli aracın teslimine, Vali Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak'ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Eflatun Can Tortop'un eşi Reyhan Tortop, Süleyman Deniz'in eşi Nazeli Deniz ve Hasan Kayhan'ın eşi Hülya Kayhan ile Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Bilecik Şubesi Başkanı Akif Biçer katıldı.