Mübadiller Batı Trakyalı soydaşlarla buluştu

Samsun ve Amasya'daki mübadele derneklerinin organize ettiği Yunanistan gezisine katılan mübadiller, Batı Trakyalı soydaşlarla buluştu.

Mübadiller Batı Trakyalı soydaşlarla buluştu
İskeçe'de düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen mübadiller ve Batı Trakyalı soydaşların buluşmasına, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Vali Yardımcısı Yusuf Deli ve İskeçe'nin Demircik köyü sakinleri katıldı. Samsun, Amasya, Tokat, Sivas, Ordu ve İstanbul illerinden katılan toplam 28 mübadil, 85 sene önce koptukları topraklarda yaşayan tanıdık yüzlerle buluşmanın heyecanını yaşadı.

Geziye iştirak eden Amasya Mübadiller Derneği Başkanı Fahrettin Kayalar, "Terk etmek zorunda kaldığımız topraklara yaptığımız seyahat, bizleri çok duygulandırdı. Ev sahipliği yapan soydaşlarımızla kucaklaşmak ise bizi ayrıca sevindirdi." dedi.

İskeçe Müftüsü Mete ise "Samsun ve Amasya Mübadil dernekleri, bizim okumaya gönderdiğimiz talebelerimize her zaman kucak açıyor. Geçen yaz İskeçe'den gelen misafirleri de Samsun'da ağırladılar, biz de onların iade-i ziyaretinde yeniden buluşmanın sevincini yaşadık." şeklinde konuştu.

İskeçe'den sonra Selanik'e doğru yola çıkan mübadiller; Kayalar, Drama, Kavala ve Sarışaban'ı ziyaret ettikten sonra Türkiye'ye dönecek.